2_Banner AFJP8401 3_Banner_Hand

Organizata Open Mind Spectrum Albania (OMSA) dhe Organizata Pertej Barrierave, ne bashkepunim me organizaten Hollandeze Stichting Art.1 ne kuader te projektit rajonal Youth Artivist for Change (YAC) se bashku organizojne trainimin 5 ditor “TRAJNIM PER TRAJNERE” me fokus ne TE DREJTAT E NJERIUT ne datat 11 - 15 DHJETOR 2019, tek QENDRA TEN Tirane, tek ish-kinema Dajti, Rruga Myslym Shyri. Qellimi i ketij projekti eshte promovimi i te drejtat e njeriut, barazise gjinore, te drejtat e personave LGBTI nepermjet artit.

 

Qellimi i trajnimit eshte qe te trajnoje te rinjte te cilet duan te mesojne si te jene trajnere per te rinj te tjere, ne tematiken e të drejtave te njeriut. Te rinjte do te marrin aftesi dhe njohuri se si te jen etrajnere dhe si te pregatisin dhe lehtesojne trajnime mbi te drejtat e njeriut.

Metodologjia: Ky modul trajnimi është i bazuar ne qasjen “learning by doing” dhe “learner centred approach” dhe do te implementatohet permes metodave te punes se edukimit jo formal, ku pjesemarresit do te jene te angazhuar ne cdo hap permes punes ne grupe, simulimeve, lojes me role, teatrit, diskutimeve te hapura dhe reflektimeve.

Target grupi i pjesemarresve per kete trajnim jane te rinj te moshes 15 - 24 vjec qe jetojne ne Tirane. (Perjashtime per moshen do te behen ne varesi te interesit dhe nevojave te aplikanteve). Numri i pjesemarreseve eshte minimum 8 dhe maksimumi 15 vete.

Trajner: Ky trajnim do te drejtohet nga ekspertet e Pertej Barrierave, Trajnere Profesioniste te certifikuar nga Keshilli i Europes dhe me 15 vite eksperience ne fushe.

 

Rezultatet e pritshme:

  • Rritje e njohurive dhe aftesive mbi metodat e punes se nje trajneri ne edukimin jo-formal
  • Pajisja e pjesemarresve me aftesi kyce neplanifikimin dhe lehtesimin e trajnimeve edukative  
  • Zhvillim i aftesive per te qene trajner ne tematiken e te drejtave te njeriut.
  • Rritje e aftesive për të punuar me të rinjtë per te drejtat e njeriut;

 

Ftojme te rinjte e interesuar te aplikojne por THEKSOJME SE ORGANIZATORET NUK MUND te rimbursojne udhetime dhe akomodim!

 

Nese doni te jeni pjese e ketij trajnimi ju duhet te plotesoni Formularin e Aplikimit ne kete link Trajnim per Trajnere - Formati i aplikimit brenda dates 10 Dhjetor 2019, ora 12:00 PM

 

Per pyetje mund te na shkruani ne This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ju mirepresim!

___________________________________________________________________

Ky projekt zhvillohet ne bashkepunim me organizaten Stichtingart 1 ne Hollande.

Ky cikel trajnimesh mbeshtetet financiarisht nga Ministria e Jashtme e Hollandes

 

 

Calendar

Newsletter

Photogallery

Volunteer of the Month