2_Banner AFJP8401 3_Banner_Hand

Ne daten 27 Prill 2018, ne qytetin e Maliqit nje workshop nen temen kryesore te Paqes dhe Pajtimit ne rajon.
Ne kete workshop morren pjese 30 nxenes te 7 gjimnaze te ndryshme, Maliq, Pirg, Gore, Sheqeras, Podgorie, Pojan dhe Rembec. Gjate ketij workshopi  eshte perdorur arti si nje mjet terheqes dhe ndergjegjesues per situaten ne komunitetin tone. Me specifikisht eshte perdorur teknika e Teatrit te te Shtypurit.
Gjate workshopit u be nje prezantim I studimit qe eshte bere vitin paraardhes te projektit dhe ju fol pjesemarresve per situaten ku ndodhet Shqipëria. 
Pjesemarresit paten mundesine te diskutojne perceptimin e tyre mbi temen e paqes dhe pajtimit. Te ndare ne grupe te vogla pune secili grup dha nga nje ide per promovimin e paqes dhe pajtimit ne komunitetin e tyre. 
Pati reagime edhe diskutime te shumta pasi per pjesen me te madhe te tyre ishte hera e pare qe paten mundesi te eksplorojne me shume temen e projektit dhe te japin perceptimet e tyre personale.
 

Ne daten 09 Janar 2018 u zhvilluar nje seminar informim rreth projektit me pjesemarrjen e 44 te rinjve nga Tirana dhe te rinjve nga Europa dhe Bakllkani pjese e nje trajnimi qe mbahej ne Shqiperi. Organizata Pertej Barrierave ne bashkepunim me organizaten Pro Youth organizuan nje session informuas dhe panair nderkombetar organizatash.

Pjesemarresit paten mundesi te njiheshin ne projektin Divided Past- Joint Future si dhe me studimin “Proces of Reconcilation in the Western Balkans and Turkey; A qualitative Study.” te fokusuar me shume tek Shqiperia.   Gjate sesionit  te informimit te pranishmit u njohen me projektin Divided Past – Joint Future si dhe studimin qe eshte bere nje vit me pare ne kuader te ketij projekti.

Studimi tregon realitetin e disa vendeve te Ballkanit perendimor dhe Turqise. Shtete te cilat ishin perfshire ne projekt. Gjate sesionit  te informimit stafi I organizates Pertej Barrierave u fokusua me shume te pjesa e Shqiperise.

Ne daten 09 Prill 2018 u zhvillua nje workshop ne kuader te projektit Divided Past- Joint Future ne qytetin e Durresit me pjesemarrjen e 22 te rrinjve. Gjate sesionit  te informimit te pranishmit u njohen me projektin Divided Past – Joint Future si dhe studimin qe eshte bere nje vit me pare ne kuader te ketij projekti. 
Studimi tregon realitetin e disa vendeve te Ballkanit perendimor dhe Turqise. Shtete te cilat ishin perfshire ne projekt. Gjate sesionit  te informimit stafi I organizates Pertej Barrierave u fokusua me shume te pjesa e Shqiperise. 

Calendar

Newsletter

Photogallery

Volunteer of the Month