2_Banner AFJP8401 3_Banner_Hand

YouSEE platform has proposed a set of measurements which should be a guide for the transformation of policies through social innovations, which should lead to a different perspective for the youth of Western Balkans and Turkey.

With that in mind, YouSEE platform members propose three (3) recommendation packages that were created based on four regional documents (which have tracked the current active labor policies), more than 20 national policy documents, via identifying community challenges and through the selection of EU trends that can be potentially tested. We invite all interested sides to preview the document and we announce the launch of petition for giving support to the aforementioned set of regional recommendations, since the public campaign has been oriented towards employees in institutions, innovators, civil activists, etc. 

Here is the link where you can join us and sign the petition. LINK TO SIGN THE ONLINE PETITION

Upbeat Vol. 2

Forumi i Risisë Sociale do të mbahet më 4 dhe 5 dhjetor 2018 në Podgoricë

Gjatë këtij aktiviteti dy-ditor, ne do të flasim për risinë në komunitet, biznes dhe teknologji, si dhe të ashtuquajturat blockchain (njohur ndryshe si monedha virtuale).

 

 

Pertej Barrierave fton te gjithe ata te rinj te cilet kane nje biznes social, jane sipermarres, apo ata qe kane pasur nje sipermarrje dhe kane deshtuar, per tu bere pjese e nje eventi promovues dhe kreativ qe synon te promovoje sipermarresit e rinj dhe te frymezoje te rinjte e tjere ndaj sipermarrjes dhe biznesit dhe inovacionit social. 

Nese ju jeni nje nga ata, ose njihni dike ju ftojme te na kontaktoni per te qene pjese e ketij eventi qe do te mbahet ne daten 5 Dhjetor 2016 ne Tirane tek Qendra Rinore e Tiranes ne Rrugen e Kavajes. 

Kontaktoni ne adresen tone This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ose telefononi ne 0696082272 per et marre me shume informacion dhe detaje. 

Mos nguroni te jepni nje shembull pozitiv per qindra te rinj. 

Ju mirepresim! 

From Education to Labour Market - Actors and Factors in Focus is a White Paper published by BBA which focuses on active labor measures, challenges, consequences and status quo of youth
employment in Albania. 

It seeks to analyze the challenges and consequences of youth unemployment and gather a set of recommendations and considerations that would help to sooth the phenomenon and give guidance to the different actors and factors to positively influence. The White Paper comes as a product of the project “Regional CSO platform advocating social innovation under employment
policies that guarantees security for youth at risks”- YOUSEE
, a collaboration among partners from Albania, Bosnia and Herzegovina, FYRoM, Montenegro, Kosovo*UN, Serbia and Turkey.
The 4 years project is led by ADP-ZID from Montenegro and Beyond Barriers is the local implementing organization in Albania. More information of the project and outcomes can be
found in the online platform www.youseefor.me.

You can access the document in the following link: files/White_Paper_Albania_-ENG.pdf

Punësimi i të rinjve në Shqipëri është një çështje pak e raportuar dhe e investiguar. "Hulumtim mbi çështje e punësimit Rinor në Shqipëri - Raport Kmbetar", produkt i Pertej Barrierave ne kuader te projetit YOUSEE, ka për qëllim të kontribuojë në bazën e njohurive në lidhje me gjendjen dhe faktorët të cilët ndikojnë në punësimin e të rinjve në Shqipëri. Evidentimet e mbledhura nga shqyrtimi i raporteve dhe strategjive kombëtare janë të përdorur për të paraqitur situatën e punësimit të të rinjve në vend.  Informacioni i mbledhur nga të rinjtë, palët e interesuara qeveritare dhe joqeveritare, janë paraqitur si pjesë e seksionit të studimit cilësor në këtë raport. Gjetjet dhe konkluzionet e këtij raporti pritet të mbështesin përpjekjet e politikëbërësve, praktikuesve, partnerëve socialë dhe studiuesve në konceptimin, planifikimin dhe zbatimin e politikave të hartuara për të përmirësuar situatën e punësimit të të rinjve.

Raportin ne PDF mund ta lexoni ketu: files/Raporti_Kombetar_Shqiperi_AL.pdf

Calendar

Newsletter

Photogallery

Volunteer of the Month